Rólunk írták

Nagy örömünkre az utóbbi időszakban két írás is megjelent Dunaszekcsői tevékenységünk kapcsán. Októberben az Otthonka Egyesület szervezte Krumplirétes fesztivál sikerében mi is sütkérezhettünk, hiszen aktívan részt vállaltunk a program előkészítésében és lebonyolításában is. A RIOTE projektünkben résztvevő magyar, olasz, angol és szlovén színészek rendhagyó utcaszínházi előadásokkal örvendeztették a szépszámú közönséget.

De olvassuk minderről inkább Kovács Balázs filozófus és hangművész (és oly sok minden más) Pozitív mellékhatások című írását.

A másik írás Az emberség erejével Alapítványtól származik Közösségi televíziót alapítottak a diákokkal címmel. Az Erősödő Civil Közösségek pályázat keretében megvalósuló webtévénkről kérdeztek minket és a válaszokat keretezték kedves és támogató mondataikkal.

BKSZR programjaink 2018-ban

Okorág

Okorág

A 2018-ban a Control is bekerült a Csorba Győző Könyvtár Baranya Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer programajánlójába. Ennek köszönhetően három baranyai kistelepülésre is eljutottunk ismeretterjesztő előadásainkkal. Korábban is tartottunk filmes programokat kisebb településeken, de minden új hellyel új tapasztalatokra is szert tehetünk.

Jó érzés volt hozzájárulni a falvak kulturális életéhez. Okorágon Szabó Klarisz a Rajzfilmkészítés alapjairól, Siklósbodonyban és Monyoródon pedig Rumann Gábor, Megmozdul a kép és az Ötlettől a kész filmig című előadásokat tartotta.

Monyoród

Monyoród

Szuper élmény volt, várjuk a folytatást!

Képköznapok 15 összegzés

Táborban készült filmek

Díjak jelöltjei és a díjazottak a következők voltak: I. A legjobb látvány és különleges effektusok kisdíja – jelöltek: 1. Signs in the Sky 2. Diszkóbaleset 3. Ötödik vers. A díjat Arató Péter és Máthé László kapta az Ötödik vers című munkájukért. A zsűri metafizikai középdíja – jelöltek: 1. Signs ig the sky 2. Ötödik vers 3. Átjáró. A díjat Leisz Tamás és Császár Endre kapta az Átjáró című munkájukért. Végül a kis magyar abszurd nagydíja – jelöltek: 1. Signs in the sky 2. Átjáró 3. Tejcsarnok 4. A látogató. A díjat az Baranyi Gábor Benő kapta a Tejcsarnok című munkájáért.

img_6469_resize

Fotódokumentáció

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

További részletek
www.kepkoznapok.hu

Control a Katlanon

Egyesületünk – a Control Stúdió – több programmal és helyszínen is jelen lesz az idei Ördögkatlanon. Várunk minden érdeklődőt szeretettel!!!

JÚLIUS 31. KEDD
Nagyharsány, Narancsliget
22.00 Filmbemutató! – Apáink kalapja – Tamás és Leonard

AUGUSZTUS 1-4. SZERDA-SZOMBAT
Beremend, Kovács Műhely
10.00 Fénykereső fotókiállítás
14.00-16.00 Fazekas-Szobrász Műhely
22.30 Analóg Kertmozi

Csatlakozz az eseményekhez és oszd meg őket ha teheted:
https://www.facebook.com/events/139889250208663/ és
https://www.facebook.com/events/2058103374519330/