Civilcom pályázat

Több civil szervezet is elégedetlen volt a civilcom pályázatával és pályázati ügyintézésével, annak hiányosságaival.
Ha mindenkinek kiküldenék végre a számlákat és közzé tennék a nyertesek listáját, megszűnhetne a gyanú, de úgy tűnik erre nem hajlandóak valamiért. Azóta többen feljelentést is tettek. Várjuk a fejleményeket!

A következő levelet írtam nekik.

Tisztelt Cím!

Évek óta pályázatírással is foglalkozom, figyelemmel kísértem az Önök pályázatát is, s több olyan észrevételem lenne, ami talán hasznos lehet Önöknek a jövőbeli terveikkel kapcsolatban. Több civil érzését közvetítem, amikor az alábbiakat írom.

1. A jövőben javaslom adjanak meg telefonos elérhetőséget is. Hitelesebbé teszi a szervezetüket.

2. Nem találkoztam még olyan civil pályázattal, ahol ne tették volna nyilvánossá legalább a nyertesek listáját. Sőt sok esetben indoklással is szolgálnak a veszteseknek. Értesíteni pedig mindenkit értesítenek nem csak a győzteseket. Mindezt pályázati díj befizetése teszik meg sok esetben.

3. Az előre beígért pályázati időpontokat általában be szokták tartani, bár ezzel kapcsolatban már más szervezetekkel kapcsolatban is volt probléma. A pályázati díj befizetéséről még nem érkezett meg a számlánk, gondolom ezt még pótolni fogják.

4. Lehetőleg kerüljék a bakikat, az e-mail címek megadásánál, mert könnyen azt a látszatot kelthetik, hogy más pályázatok mögött is az Önök szervezete áll (ami önmagában persze nem lenne baj). Egyébként a számlaszámok és a pályázati űrlapok stílusa is azt sugallja, hogy ugyanazok csinálják mindkét pályázatot (gondolom tudják, hogy melyik másik pályázatra gondolok). A két honlap struktúrája, információtartalma alapján is ez gyanítható.

5. Ha a honlapjukon megjelenítenek információkat, hasznos megjeleníteni, hogy mikor került fel az adott információ a honlapra.

Biztos nem volt ilyen szándékuk, még csak eszükbe sem jutott ilyesmi, de az a gyanu alakulhat ki a pályázókban az Önök pályázatával kapcsolatban, hogy vagy nemis lettek kiosztva pénzek, vagy csak egy nagyon szűk körnek. Ennek elkerülése végett érdemes figyelemmel követni más pályázati rendszereket is.

Hasonló jó szándékokkal, mint amivel Önök is támogatni szeretnék a civil szervezeteket, további jó munkát kívánok!
üdvözlettel: Rumann Gábor

A civilcom weboldala

További részletek a Pafi-n
Keressük a Civilcom Egyesületet!

Vélemény, hozzászólás?