Control 2019 (és 2020)

A Control Stúdió a 2019-es esztendőben is bővelkedett a programokban. Az alábbi ízelítőt a teljesség igénye nélkül állítottuk össze, kiemelve a legfontosabb történéseket.

RURAL INCLUSIVE OUTDOOR THEATRE EDUCATION
RIOTE 2 című utcaszínházas felnőttoktatási projektünk (ERASMUS+) keretében ebben az esztendőben is számos programot valósítottunk meg. Pintér Géza (projekt koordinátor) irányításával Dunaszekcsőn a Lugio Napok keretében és Beremenden az Ördögkatlan Fesztiválon Köztér és Részvétel címen színházas konferenciát, könyvbemutatót, szabadtéri előadásokat (Madarak Tanácskozása), fotókiállítást és filmvetítést szerveztünk.

A KULTer cikke a projektről.

Ez pedig P. Müller Péter írása a projekt keretében készült Why don’t we do it in the road című utcaszínházi kézikönyvről, mely több nyelven, köztük magyarul is elérhető már.

DUNASZEKCSŐI WEBTÉVÉ
Tavaly indítottuk útjára a Dunaszekcsői Általános Iskolában, az Erősödő Civil Közösségek pályázatának támogatásával „Közösségépítő Webtévé” projektünket. A résztvevők általános iskolás diákok, az általuk szerkesztett internetes televízóban a település eseményeit és egyéb témákat bemutató összeállításokat láthatnak az érdeklődők. A programot a MOL Alapítvány és a Savköpő Menyét Alapítvány is támogatja. Kövessetek ti is minket a csatornáinkon. (facebook, instagram, youtube, twitter)

Több cikk és videó is készült rólunk. Fresh Magazin 2019 novemberi száma, 34. oldal

MÉDIATÁBOR
Negyedik alkalommal rendeztük meg általános iskolás diákoknak filmkészítő táborunkat. Idén is segítségünkre volt Baranyi Benő filmrendező és Gyurin Zsuzsanna producer a Salamandra Filmtől. A táborba összesen 10 film készült. Ezek megtekinthetőek a következő webtévé adások műsorában is (7. adás 00.44 – 20.50, 8. adás 05.32 – 10.38)

KÉPKÖZNAPOK
Ez már a 16. volt. 1 hét alatt 6 film készült. Leisz Tamás és Császár Endre a Néma című munkája lett a győztes. A médiatáboros gyerekek közül többen csatlakoztak a Képköznapokhoz is, a második díjat – Ezért szeretem Dunaszekcsőt című filmükkel – ők nyerték (Gyurin Veronika, Weismann Eszter, Rumann Gergő és Boldizsár). Harmadik Baranyi Gábor Benő Gyíkember című munkája lett. Zsűritagok: Tarnay László a pécsi filmtanszék vezetője, Stőhr Lóránt filmkritikus, filmtörténész, Benkó Tamás rendező, operatőr. A díjat Szabó Klarisz Médea készítette. A Kertmozit – mint mindig most is – Tóth Marcellnek köszönhetjük. A hét során vendégünk volt Weber Kristóf zeneszerző és Kovács Balázs (XRC) hangművész is. Csátitch Renátó pedig a chi energia megfelelő áramoltatásában segédkezett 🙂

HANGKÚT
Végül de nem utolsó sorban, Németh Nikolett és Pintér Géza koordinálásával útnak indult Hangkút projektünk is. Melynek keretében két partnerünkkel: az Utcaszínházi Alkotó Közösséggel és a Soharóza Közhasznú Egyesülettel közösen küldünk felnőtt oktató szakembereket a franciaországi Roy Hart Színházi Központba és a németországi Reichenow Kollektív Művészeti Központba. A projekt megvalósítása során a hangunkat, mint alapvető emberi adottságot kutatjuk, mint olyan kifejezőeszközt, amely messze túlmutat a mindennapok megszokott megnyilvánulásain.

TÁMOGATÁSOK
A fentarthatóság biztosítása érdekében – a pályázati lehetőségek mellett – igyekszünk tevékenységünk népszerűsítésével szélesebb körű támogatói bázist is kialakítani. A jövőben is várjuk az 1%-os felajánlások (adószámunk: 18325872-1-02) mellett a pénzbeli (Dél Takarék számlaszám: 50800111-11151540-00000000) és egyéb – tevékenységünket segítő – adományokat. Ezúton is köszönjük az eddig nyújtott segítségeket!

VÁRUNK MINDENKIT PROGRAMJAINKRA 2020-ban is! Íme rgy rövid ízelítő a terveinkből:

Január 25-én Civil Napot tartunk Dunaszekcsőn a Művelődési Házban, ahova szeretettel várjuk a környék Civil Szervezetinek képviselőit! Ezzel kapcsolatban hamarosan részletes programot is megosztunk itt és egyéb oldalainkon. Fő témáink az adománygyűjtés és a tevékenység népszerűsítés lehetőségei, marketing eszközök egy kis szervezet számára és bemutatkozik a webtévé is. A program megvalósításában segítségünkre lesznek az Emberség Erejével Alapítvány munkatársai is.

A webtévé keretében tehetséggondozó programot indítunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával.

Nyáron pedig alkotótáborokat (pl.: Képköznapok, Médiatábor) szervezünk.

De részt veszünk a Kontraposzt Kft. gyártásában készülő filmsorozat megvalósításában is, mely 8 Siómenti település értékeit mutatja be.