Spontán Boogie

SPONTÁN BOOGIE

A zenekar 1993 nyarán jött létre egy pincében történt zenéléssel. A balatonboglári fiatalokat a zene iránti vonzódásuk és mélyen megbúvó exibicionizmusuk motiválta a közös muzsikálásra. Kezdettől fogva meghatározó volt a zenekar életében a spontán megnyilvánulás, amely leginkább 10-15 m2-es szobában közönség nélkül érvényesült.
A saját dalok nagyobb része spontán módon született, amely úgy zajlott, hogy egy gitár vagy furulya dallamra illetve dob által adott ritmusra valaki elkezdett énekelni a tagok közül és így megszületett egy dal. Ezen alkalmak során kazettára rögzítették a dalokat, amelyek nagy része sajnos kölcsönadások során elveszett. Amik megmaradtak, azok egy Cd-n rögzítve lettek. Ez a Cd 2001-ben született a címe Csibe és Sárkány. (Ezúton kérnék mindenkit, ha véletlenül tulajdonába került Spontán Boogie kazetta, esetleg videókazetta, kérem jelentkezzen! Joke: 20/437-47-06)
Emellett azért voltak nyilvános fellépések is a hajdani Boglári Ifiklubban, valamint a Vikár Béla Művelődési Házban. A közönség zavaró tényező tudott lenni a tagokra, ezért jellemző megnyilvánulás volt a háttal a közönségnek való gitározás, valamint a csukott szemmel történő éneklés. Ja, a zenekar egyébként 3 tagú: ének-gitár-gitár, ének-ének-gitár, ének-gitár-dob, ének-gitár-kisszinti, ének-gitár-furulya felállások léteztek. A hangszertudásra az autodidakta módon elsajátított tudás jellemző a különböző tagoknál jelentős eltérésekkel. A saját dalokon kívül jellemző volt, hogy felcsendült az Európa Kiadó: Mocskos idők című dala illetve Dinnyés József: Elkártyáztam a gyenge szívem.. kezdetű dala.

Letölthető mp3-ak
(jobb klikk, letölt):


Hong-kong, Macskám, Ne félj (Pilinszky), Ne legyen, Ilyen, Alles

és dalszövegek itt.

Vélemény, hozzászólás?