HangKút

A “HangKút – A meghallás és a hangadás képességfejlesztése a közösségekben” egy Erasmus+ Felnőttoktatási munkatársak mobilitása projekt 2019. július 1. és 2020. október 31. között. Koordinátora a Control Stúdió Egyesület, szoros együttműködésben a SINUM Színház tagjaival. Konzorciumi partnereink az Utcaszínházi Alkotóközösség és a Soharóza közösségi kórus.

Munkatársaink hangképző tanulmányutakon vesznek részt a dél-franciaországi (Malerargues) Roy Hart Színház / Művészeti és Pedagógiai Központban és az észak-németországi Reichenow Colaborative kulturális egyesületnél.

A résztvevők beszámolói az alábbi linkeken érhetők el:

  1. turnus, egy hetes franciaországi út (2019. auguasztus)
  2. turnus, egy hónapos franciaországi út (2019. szeptember-október)
  3. turnus, egy hetes németországi út (2020. szeptember)

A projekt megvalósítása során a hangunkat, mint alapvető emberi adottságot kutatjuk, mint olyan kifejezőeszközt, amely messze túlmutat a mindennapok megszokott megnyilvánulásain.

A kurzusok témája: a hangadás és a hallás adottságainak fejlesztése, a személyiségfejlődésben és a közösségi érintkezésben betöltött szerepének tudatosítása. Az utazások során a résztvevők megismerkednek a Roy Hart Központ nemzetközileg is elismert hangképzés programjával, annak közösségépítő és művészetterápiás lehetőségeivel.

Az implementációs időszakokban a partnerek együttesen ültetik gyakorlatba, adják tovább és terjesztik a megszerzett tudást, miközben egymás munkamódszereit is közelebbről megismerik.