A projekt ütemezése

2010.11.01 – 2011.01.31.

1. előkészítő szakasz: A médiában jelenlévő különféle mozgóképi tartalmak rendszerezése, jellemzőik összegyűjtése, vizsgálata, elemzése. Milyen fő tematikák, műfajok jelennek meg, ezek milyen struktúrák szerint építkeznek? Kik a célközönség? Milyen fiataloknak, fitalokról szóló műsorok, filmek láthatóak a különböző felületeken? Mi hiányzik a kinálatból? Hogyan lehetne feldolgozni ezeket a témákat? A munka elsősorban online kommunikáció segítségével történt (e-mail, skype)

2011.02.01 – 2011.08.31.

2. alkotó szakasz fiatal filmes szakemeberek bevonásával

2.1 köztes alszakasz (ötletelés): 4 munkacsoport kialakítása. Online is elérhető filmes példák megtekintése és megvitatása. Saját filmötletek és szinpopszisok megírása. A munka a már említett online csatornák felhasználásával történt.

2.2 10 napos intenzív, megvalósító alszakasz (forgatás): Az intenzív munka az elkészült filmötletek és szinopszisok pitch fórum keretében történő bemutatásával indult. Majd egymás terveinek véleményezésével és támogató kritikájával folytatódott. Végül kiválasztásra kerültek a megvalósításrara javasolt ötletek. Az elkövetkező napok a forgatókönyvek megírásával és forgatási tervek elkészítésével telt. Két munkacsoport a Képköznapok alkotótáborban valósította meg rövidfilmtervét. Egy munkacsoport az Óperencia családi rendezvényen dokumentált. A negyedik csoport pedig Pécsen forgatta le kisjátékfilm ötletét. A forgatásokat leszámítva (ezek különböző helyszíneken és időpontokban valósultak meg) a munka a Dunaszekcsői Művelődési Házban és a Dunaszekcsői Örökségházban zajlott le.

2.3 köztes alszakasz (utómunka: hang és fényelés): A forgatásokon készült felvételek vágása, fényelése és hang utómunkája. A munkacsoportok egyéni időbeosztás szerint dolgozzák fel a saját projektjeiket. Az elkészült munkákat a résztvevők online osztják meg egymással és véleményezik azokat. Esetleges módosításokat javasolnak.

2011.09.01 – 2011.10.31.

3. lezáró szakasz (vetítések és lezáró konzultációk): Az elkészült munkákat igyekeztünk mind több fórumon eljuttatni a mozgóképes műfajok iránt érdeklődő fiatalokhoz, filmes szakemberekhez. Vetítést szerveztünk egész napos konzultáció keretében a Kossuth Filmszínházban Mohácson. Pécsen pedig egy fiatalok által szívesen látogatott kultúrkávézóban (a SZOBA) telt házas vetítésen mutattuk be a munkákat. Emellett az alkotásokat a dunaszekcsői Lugio TV-ben és a Győri Oxygén Média csatornáján is láthatóvá tettük. Illetve honlapunkon és videómegosztó oldalakon is népszerűsítettük.

Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósul meg.
A projekt tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság vagy a MOBILITÁS véleményét, mely intézmények felelőssége a projektre nem terjed ki.

Vélemény, hozzászólás?