Szinplán filmes és színházas szakkör

2012-2014 között egy 2 éves programban vettünk részt, mely a Mohácsi Kossuth Filmszínházban valósult meg. A mi feladatunk elsősorban a filmes rész lebonyolítása volt, de segítettünk a színházas szakkörök szervezésében, dokumentálásában is.

Szinplán

A filmes program keretében 6 szakkört indítottunk, melyek egyenként 4 hónapig tartottak. A szakkör elméleti, kreatív, szintetizáló, produktív alkalmakból, illetve pályaorientációs alkalmakból állt.

22

Az elméleti előadásokon, heti rendszerességgel a filmkészítés technikai alapjait sajátíthatták el a résztvevők. Ezzel párhuzamosan a kreatív alkalmakon a gyakorlatban is kipróbálhatták a megtanultakat. A képzés ideje alatt a megszerezett tapasztalatokat két szintetizáló foglalkozáson önálló produktumok létrehozásával kamatoztatták. És végül a produktív szakaszban – szintén heti rendszerességgel – saját filmtervüket valósították meg. Mindemellett a szakkör pályaorientációs alkalmakat is tartalmazott. Egyrészt látogatásokat filmes műhelyekbe, televízió stúdiókba, másrészt rendezvényeket, ahol a gyerekek filmrendezőkkel, operatőrökkel és más filmes szakemberekkel is találkozhattak.

szinplan film

szinplan film

szinplan színház

http://www.controlstudio.hu/new/2014/10/szinplan-2-ev/

Vélemény, hozzászólás?